KRAJOWY FINAŁ KONKURSU „Nasze Kulinarne Dziedzictwo-Smaki Regionów” - prestiżowe nagrody „Perła 2025”
📣 Podczas Targów „Smaki Regionów” w Poznaniu odbyło się podsumowanie XXIV edycji ogólnopolskiego konkursu pn. „Nasze Kulinarne Dziedzictwo-Smaki Regionów”, w trakcie którego wręczono statuetki „Perły 2025”.
„PERŁY 2025” dla województwa zachodniopomorskiego:
🔶 Chleb Bałtycki z Bobolic - Gminna Spółdzielnia ,,Samopomoc Chłopska” Bobolice
🔶 Dżem z czerwonej porzeczki - Jolanta Lipińska z Sulina, gmina Marianowo
🔶 Miód drahimski wrzosowy - Konrad Fujarski „Miody Fujarskich” Kluczewo
🔶 Pierogi z wędzonym linem - Jolanta Stańczyk z Linówka, gmina Ińsko
🔶 Szarlotka wolińska - Krystyna Choroszkiewicz „Stowarzyszenie Sołtysów Ziemi Wolińskiej”
🔶 Szynka pradziadka - Helena Florczak Masar Sp. z o.o.
 
Nagrodę w Finale odebrała Pani Prezes GS Bobolice Danuta Karpińska🥖✨
To wyjątkowe wyróżnienie pokazuje, że lokalne produkty z naszej gminy są doceniane na arenie ogólnopolskiej i stanowią prawdziwą wizytówkę kulinarną regionu.
👏 Serdecznie gratulujemy całemu zespołowi Gminnej Spółdzielni za pasję, pracę i dbałość o tradycję oraz smak, który został nagrodzony najwyższym laurem!
Facebook.com X.com

Galeria