




Wspaniale smakują, są przygotowywane na bazie lokalnych produktów, a ich tajemnicą są oryginalne receptury. Znamy najlepsze produkty i laureatów wojewódzkiego etapu konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów”, który odbył się w Ogród Dendrologiczny w Przelewicach 





- Miód nostrzykowy - Pasieka Rzeplino
- Gruszka w occie - KGW Strzebielewo
- Domysłowskie maślaczki - Waldemar Boreckiego
-Chleb bałtycki z Bobolic – GS „Sch” Bobolice
- Kiełbasa gruba z dziczyzny - gospodarstwo Zielona Dolina
- Masło ze śmietanki ukwaszonej - Stara Mleczarnia w Bobolicach,
- Pierniki ze skraju Puszczy Nalibockiej - Jadwiga Glasner
- Kwas buraczany - KGW Strzebielewo
- Wino Solaris 2020 - Winnica Bekasiak
- Syrop lawendowy - Urszula Mejer
Zwycięskie produkty będą reprezentowały Pomorze Zachodnie podczas ogólnokrajowych „Pereł”, które zaplanowano na październik.
Konkurs „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów” organizowany jest już po raz XX przez Polską Izbę Produktu Regionalnego i Lokalnego w partnerstwie ze Związkiem Województw RP. Celem jest gromadzenie wiedzy o oryginalnych produktach żywnościowych regionów.
Konkurs „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów” organizowany jest już po raz XX przez Polską Izbę Produktu Regionalnego i Lokalnego w partnerstwie ze Związkiem Województw RP. Celem jest gromadzenie wiedzy o oryginalnych produktach żywnościowych regionów.